עיצוב מספרותמספרה בתוך בועה – NAOR TSALISHER / מודיעין - Liorafridman

המספרה ממוקמת בכניסה לעיר מודיעין, בלבו של מתחם חדש שבנתה קבוצת עזריאלי.

המתחם, שצורתו אליפטית, מהווה יצירה ארכיטקטונית פורצת דרך בתחום הדיור המוגן בישראל.

חלל המספרה עצמו בגודל 60 מ”ר בצורת חצי בועה, תוחמים אותו קירות מסך שקופים, והוא מוקף בגינה רחבת ידיים ומטופחת.

קהל הלקוחות בטווח גילאים רחב – צעירים – ודיירי המתחם בגיל השלישי.

החלום שלי בעיצוב המספרה כלל שלושה עקרונות שעליהם לא הייתי מוכנה לוותר: 1. שמירה על קווים נקיים ומודרניים. 2. יצירת תחושת מרחב וזרימה. 3. יצירת תחושת חמימות במרחב.

האתגר התכנוני העיקרי נבע מצורתו המעוגלת של החלל (לא כל זוויות חדות), והפונקציות הרבות (4 עמדות מספרה, 2 כסאות חפיפה, מטבחון, דלפק קבלה, חדר קוסמטיקה ושרותים) שצריכות להיכלל בו.

כדי להתמודד עם האתגר הנ”ל השקעתי מחשבה רבה בתכנון ריהוט פונקציונלי ודו שימושי, כך שלכל אזור יהיה יותר משימוש אחד:

אזור הכניסה – קיר הכניסה חופה באריחי קוקוס עדינים, משמש מחיצה עם חלון הצצה לאזור המטבחון, עליו תכננתי קונסולה מעץ אגוז אמריקאי המשמשת גם כלוקרים לתיקי הלקוחות.

גב דלפק הקבלה – (הדיספליי) תוכנן גם הוא כרהיט דו צדדי – המשמש גם כאלמנט עיצובי, שבמרכזו כוורת זכוכית עם מסגרת זהב לצבעי שיער, וגם בצדו הפנימי לאפסון ותצוגת מוצרים.

דלפק הקבלה משמש גם לקבלת קהל וגם כפינת המתנה.

עמדות המראה העגולות של המספרה תוכננו במיוחד לפרויקט זה, והן מכילות תאורה נסתרת, מדפים חבויים, ואף מראה נשלפת שניתן לראות דרכה כיצד נראות התסרוקת מאחור. המחיצה שמפרידה בין המטבחון ואזור החפיפה משמשת כארון מגבות, וכארון כביסה, וחדר הקוסמטיקאית העשוי זכוכיות מסתיר את חדר השירותים, ויוצר עומק של קוביית זכוכית בתוך הבועה.